Монтаж на вана – какво трябва да знаем


Публикувано на03/29/2019

Монтаж на вана – какво трябва да знаем

Ако сте си закупили нов дом или сте в процес на ремонтиране на сегашния ви, то неизбежно сте се сблъскали с въпроса какво да изберете за банята си – вана или душ кабина.

Разбира се, има хора, които имат късмета да могат да съчетаят и двете в банята си. Но ако не сте от тях, то неизбежно трябва да решите какво искате в новата ви мечтана баня.

Ако изборът ви е паднал върху ваната, значи вече най-вероятно сте в процес на избиране или дори имате закупена такава.

Монтажът на една вана е сериозна, трудоемка и специфична работа, която често изисква услугите на майстор, който е специалист в изграждането и ремонтите на бани.

Дори в случай, че сте уверени в способностите си и имате самочувствието, че можете да монтирате новата си вана сами, то все пак е добре да преговорите основните точки.

Какво трябва да знаем за монтирането на ваната

Най-първото и основно нещо е да сте уверени, че ваната е с точните размери на пространството, в което ще я инсталирате.

Дори и да сте измерили и купили ваната сами, понякога се получават технически грешки, които е добре да избегнем в зародиш.

Преди да започнете каквито и да е инсталационни дейности, разпънете ролетката и проверете отново дали всичко с размерите е точно – все пак, добрият майстор мери три пъти и реже един.

Най-сигурната проверка е да поставите ваната на определеното за нея място – проверете дали дренажният отвор, кранчето и всичко друго съвпада.

Ако всичко съвпада, така както трябва да е по план, тогава спокойно може да преминете към монтажните дейности.

Няколко полезни трика

Имайки предвид големия обем работа, който ви очаква, все пак не е нужно напълно да преоткривате топлата вода. Затова ви даваме няколко полезни трика, които ще ви спестят време, излишни нерви и най-вече – пари.

  1. Може да препишете част от домашното си.

Ако правите ремонт на банята си и вече сте имали вана, то уравнението става доста лесно – просто потърсете модел, който да е сходен със старата ви вана.

Така ще си гарантирате, че всичко ще пасне перфектно и ще може да се насладите на подобрен комфорт и съвременен дизайн в съчетание с всичките малки удобства, на които сте свикнали в старата ви вана.

  1. Съчетайте интериора.

Да, повечето вани са бели, но плочките които ще наредите около нея ще са от ключово значение. Изберете такъв интериор, който да е подходящ и релаксиращ.

Ваната често за използва за отпускащи преживявания и няма да ви се иска да имате наситени цветове около вас, докато просто искате да се отпуснете и да се пренесете в някоя тропична дестинация.

Помислете добре какъв интериор искате в банята си, защото смяната му не е евтино преживяване.

  1. Не бързайте с ваната.

Щом бъде монтирана, ваната ще има нужда от поне 24 до 48 часа. Това време е нужно на лепилото да стегне, за да сте уверени, че банята ви ще е качествено направена.

Отложете релаксиращата вана с люляк за някоя друга вечер – все пак не искате чисто новата ви вана да се отлепи още на първия месец, нали?


5.00 1