Отпушване на тоалетната чиния в 4 лесни стъпки


Публикувано на03/29/2019

Отпушване на тоалетната чиния в 4 лесни стъпки

Понякога изглежда, че тоалетните се запушват в най-неподходящите моменти и често причината остава неясна, докато не я отпушим.

За щастие отпушването на тоалетната не е нещо прекалено сложно и в повечето случаи всеки от нас може да го направи, без да е нужно да използва услугите на водопроводчик.

Повечето задръствания могат да бъдат отпушени с добра вакуум помпа или препарат. Ако все пак не успеете с нито един способ, тогава се обърнете към услугите на професионалист.

Предлагаме ви 4 лесни стъпки, с които бързо и безпроблемно да отпушите тоалетната си чиния.

Спрете притока на вода

Изключете водата от централното кранче, за да спрете притока ѝ в тоалетната чиния.

Това само усложнява процеса и пълни чинията с вода, която ще попречи на отпушването.

Подгответе тоалетната

В зависимост от големината на задръстването, почистването може да стане доста мръсно.

Затова покрийте с вестници или найлони пода и всички предмети наоколо. Така ще си спестите допълнително почистване след това.

Задължително осигурите свеж приток на въздух или вентилация, тъй като е вероятно да има неприятни миризми.

Използвайте гумени ръкавици за по-добра хигиена и за да предотвратите допир до неприятни и пълни с бактерии вещества. За най-добър ефект намерете ръкавици, които са с дължина до лакътя ви.

Облечете чифт стари дрехи. Не искате да излишно да изцапате някоя чиста и годна дреха, нали?

Използвайте качествена вакуум помпа

Ако нямате вакуум помпа, трябва да си закупите такава. Може да я намерите във всеки магазин за домашни потреби, както и в хипермаркетите.

Не си губете времето в некачествени вакуум помпи – инвестирайте в хубава такава, тъй като евтините най-вероятно няма да свършат работата, за която я купувате.

Огледайте се за вакуум помпа с формата на топка или такава с разгънат гумен фланец. Формата ще позволи по-доброто захващане и създаване на вакуум, който ще успее да извади и най-заседналите предмети и мръсотии.

След като закупите помпата я накиснете в топла вода. Това ще я размекне и ще създаде по-лесно захващане и по-добър вакуум.

Започнете да помпате

Вкарайте вакуум помпата в отвора на отводнителния канал и започнете да припомпвате. Помпата трябва напълно да закрива дупката и да бъде потопена във вода, за да е ефективна.

Ако е нужно долейте вода от мивката. Важно е помпата да вкарва и издърпва вода, а не въздух, за да може да се създаде нужният вакуум.

Започнете бавно, тъй като първите напомпвания ще вкарат въздух в канала. Постепенно започнете да увеличавате темпото, когато усетите, че се създава вакуум.

След няколко припомпвания вече създаденият вакуум трябва да изкара предмета на повърхността.

Отстранете го и го изхвърлете. Пуснете водата и казанчето, за да се уверите, че всичко е почистено и водата се отхожда без проблеми.


3.00 13