Запушена мивка – 3 съвета за лесно отпушване


Публикувано на03/29/2019

Запушена мивка – 3 съвета за лесно отпушване

Запушена мивка – всеки се е сблъсквал с този проблем. Той е често срещан, независимо от вида на мивката или сифона.

Задръстването се получава заради натрупването на най-различни остатъчни вещества от храните и продуктите, които попадат в отводнителния канал.

Но резултатът е винаги един и същ – препълнена с вода мивка и нерви от невъзможността за нормалното ѝ използване.

За да не се стига дотам е добре проблемът да се отстрани веднага, а съвременните методи ни помагат бързо и лесно да отпушим мивката си, без да се налага да разглобяваме сифона и да чистим какви ли не неща от него.

Предлагаме ви 3 бързи и лесни решения за бързото отпушване на задръстената ви мивка.

Вряла вода

Звучи лесен, но в същото време е и ефективен способ за отпушване на мивката.

Ако заседналите в отводнителния канал вещества не са прекалено големи, то 1 литър вряла вода би трябвало да е повече от достатъчен, за да отстрани всички причинители на запушването.

Преди да извършите това не използвайте мивката няколко часа. Колкото по-сух е отводнителният канал, толкова по-голям ефект ще има изливането на врялата вода.

Ако въпреки това водата остане в мивката и не отпуши сифона, тогава ще ви е нужно нещо по-сериозно.

Оцет и хлебна сода

Един от най-ефективните домашни способи за отпушване на мивката. Отново е нужно мивката да не бъде използвана няколко часа, за да може всичко в отводнителната тръба да е сухо.

Излейте около една чаена чаша сода в сифона. Отгоре полейте с още толкова количество винен или ябълков оцет.

Разтворът трябва да започне да бълбука, поради химическата реакция която се предизвиква. Оставете разтвора така около 15 минути.

След това пуснете топлата вода и вижте дали отново ще се задържи в мивката. Ако проблемът отново е налице, направете втори рунд от същата процедура.

Ако и това не сработи, ще се наложи да прибегнете към употребата на химически продукти.

Препарат за отпушване на канали

Прибегнете към този вариант единствено, ако другите не сработят. В търговската мрежа може да откриете редица такива препарати.

Използването на препарат за отпушване на канали трябва да бъде извършено в контролирана и обезопасена за деца среда, тъй като тези продукти съдържат химия, която не е особено полезна за вдишване.

Независимо от препарата, процедура е почти еднаква, но за всеки случай прочетете опаковката.

Най-често съдържанието на препарата за отпушване се изсипва върху сифона. След това се излива посоченото върху описанието количество вода, като е препоръчително тя да е вряла.

Хубаво е веднага щом излеете водата да напуснете помещението и, по възможност, да осигурите приток на свеж въздух в него.

Не се задържайте прекалено много там, тъй като реакцията, която се извършва, освобождава дим, който не е безопасен за вдишване.

След определено време (най-често 15 минути) просто пуснете водата и проблемът ви е решен.


1.79 14